Enig resultaat

Zelftesten kopen

Zelftesten kopen is zeker aan te raden als u met het coronavirus te maken denkt te hebben. Een zelftest is een coronatest die u thuis zelf gebruikt. U gebruikt hem als u klachten heeft, dichtbij een besmet persoon bent geweest of om gewoon zeker te weten dat u niet besmet bent als u ergens naartoe wilt gaan. Ook als u geheel gevaccineerd bent of al corona heeft gehad, gebruikt u een zelftest. Deze test voorziet u snel van een uitslag, waardoor u meteen weet of u positief of negatief bent.

Hoe zelftesten kopen en gebruiken?

Zelftesten kopen en gebruiken doet u middels de volgende stappen:

  1. Koop geschikte zelftesten: zorg ervoor dat u altijd een paar zelftesten in huis hebt en koop geschikte zelftesten met een CE-logo bij de supermarkt of drogist. Bewaar ze op een droge plek tussen de 2 en 30 graden en zet ze niet in direct zonlicht neer.
  2. Doe een zelftest als u klachten heeft of bij een besmet persoon in de buurt bent geweest. Hoe betrouwbaar de zelftest is, hangt af van of u de test op de juiste wijze afneemt. Zorg ervoor dat u de gebruiksaanwijzing goed opvolgt. Goed om te weten, is dat de zelftest geen bijwerkingen heeft en ook niet kan zeggen welke variant van het virus u heeft,
  3. Heeft u de zelftest afgenomen, dan kan deze positief of negatief zijn. Is de zelftest positief? Dan moet u actie ondernemen. In elk geval moet u in isolatie. Kijk op de website van het RIVM voor meer informatie over wat u moet doen. Vraagt u afgelopen contacten om ook een zelftest te doen. Bent u negatief getest? Blijf dan alsnog voorzichtig. Waarschijnlijk heeft u geen corona, maar uw klachten kunnen wel door andere virussen of bacteriën ontstaan zijn. Soms heeft u alsnog corona. Worden de klachten erger? Test dan nogmaals.

Daarom zelftesten gebruiken

Door uw handen goed te ontsmetten met handgel en door oppervlaktes in het huis goed te ontsmetten met desinfectiedoekjes, maakt u het uzelf makkelijker. Mocht u toch twijfelen over uw besmettingsgevaar, koop dan zelftest, dan weet u snel of u te maken heeft met het coronavirus. Op basis daarvan kunt u maatregelen nemen om zo te voorkomen dat u andere besmet. Het is ook minder laagdrempelig dan een bezoek aan de GGD. Wilt u echter volledige zekerheid, dan is een bezoek aan de GGD ook aan te raden.

BEL DIRECT