Toont alle 3 resultaten

Handgel kopen?

Handgel is een vloeibaar desinfectiemiddel en zit doorgaans in een klein flesje dat u makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Op de hand gel zit een pompje, waarmee u de hoeveelheid goed kunt doseren. Normaliter gebruikt u water wanneer u de handen wast, met dit water wast u vuil van uw handen en armen af. Zeep of desinfectie gel maakt dit echter nóg eenvoudiger, hetzij normale zeep niet desinfecterend is. Een zeep is desinfecterend wanneer het alcohol bevat. Desfinfectie handgel is ontwikkeld zodat u, ook als er geen wasbak in de buurt is, uw handen kunt reinigen. Denk aan na het reizen met het OV en het gebruik van een mondkapje. De alcoholhoudende gel bevindt zich in een speciaal pompje/dispenser of bijvoorbeeld in een desinfectiezuil.

Hoe gebruikt u handgel?

Handgel kopen, maar hoe kunt u hand desinfectie het beste gebruiken?

  1. Pomp wat desinfecterende handgel uit de flacon op uw handpalm
  2. Wrijf beide handpalmen tegen elkaar aan
  3. Wrijf vervolgens met uw rechterhandpalm over de rug van uw linkerhand en andersom
  4. Breng beide handpalmen naar elkaar en haak wrijvend uw vingers in elkaar
  5. Breng nu de achterkant van uw rechtervingers in uw linkerhandpalm en wrijf ze heen en weer
  6. Doe dit vervolgens ook met uw andere hand
  7. Wrijf als laatste met de duim van iedere hand in de palm van de andere hand

Wrijf voor optimale hygiëne de handgel goed in de handen tot deze volledig is opgedroogd en was de gel niet met water af.

Daarom handen desinfecteren

Een desinfecterende gel voor de handen gebruiken is zeker aan te raden. Wanneer er een griepvirus heerst, zijn de handen een grote bron van besmetting. U kunt virussen verspreiden door elkaar een hand te geven, via eten door hier met uw vingers aan te zitten, door contactmomenten met oppervlakken, enzovoort. Door uw handen te ontsmetten met een speciale desinfectie gel verkleint u de kans dat u virussen op anderen overdraagt. Ook is het gebruik hiervan vrij laagdrempelig. U hoeft niet telkens naar het toilet om uw handen te wassen en bent met handgel in één keer klaar.

BEL DIRECT