Toont alle 7 resultaten

Mondkapjes

Mondkapjes zijn textiel mond-neusmaskers die als spat- of luchtfilter functioneren. Ze kunnen gemaakt zijn van cellulose of synthetische vezels of van non-woven textiel. De mondkapje van OmniTex zijn geschikt voor eenmalig gebruik. Er zijn medische mondkapjes (3-laags, type IIR/2R) en FFP-mondneusmaskers (FFP2 en FFP3). De medische mondkapjes werden veelal gebruikt in openbare binnenruimtes en het OV. De FFP maskers beschermen de gebruiker tegen het inademen van diverse schadelijke stoffen die kunnen worden verspreid via de lucht. Dit zijn speciale medische mondmaskers die net wat effectiever zijn dan een normaal medisch mondmasker.

Hoe gebruikt u mondkapjes?

Mondkapjes zijn alleen effectief als u ze op de juiste manier gebruikt. Een mondkapje type 2 moet altijd goed op het gezicht aansluiten. Verder is het belangrijk de gebruiksaanwijzing voorafgaand goed te lezen en het mondmasker op te doen voordat u een ruimte met een zieke patiënt betreedt. Ook moet u het masker op tijd vervangen. Dit moet zelfs eerder als het masker vochtig wordt of als ademen hierdoor zwaarder gaat. Het is niet de bedoeling dat u het OmniTex mondkapje om de hals draagt en vervolgens opnieuw draagt. De binnenkant kan dan namelijk besmet raken. Zet u het masker op, dan heeft u alsnog de kans op besmetting. Wilt u het mondkapje type 2 afdoen? Desinfecteer dan goed de handen met handgel. Zo weet u zeker dat u niet alsnog besmet raakt met bacteriën of virussen.

Daarom een mondkapje

Medische mondkapjes dragen kan helpen tegen het verspreiden van virussen en bacteriën, zowel onderling en binnenshuis. U kunt oppervlaktes ontsmetten met desinfectie spray, maar in openbare ruimtes ontkomt u er niet aan. De verspreiding van virussen en bacteriën gaat namelijk middels vochtdruppels en speeksel. Om verspreiding tegen te gaan, zijn medische mondkapjes type 2 aan te raden. Denk aan zorgprofessionals als verpleegkundigen in ziekenhuizen of verzorgingstehuizen, tandartsen, mondhygiënisten, enzovoort. Met een mondkapje op is de kans kleiner dat een zieke patiënt ziektekiemen op u overdraagt en op deze manier kunt u uw werk zo veilig mogelijk doen.

Bent u bang dat u toch besmet bent geraakt? Doe dan een zelftest!

BEL DIRECT