Grote regelgevende instanties bevelen de rol van handhygiëne aan bij het voorkomen van overdracht van ziekteverwekkers. Het vermogen van handhygiëne, inclusief handen wassen of het gebruik van handgel op alcoholbasis, om infecties te voorkomen, houdt verband met het verminderen van het aantal microben dat de handen besmet. Handen wassen doodt ziekteverwekkers, terwijl onderzoek aantoont dat 60% ethanol en 70% isopropanol, de actieve bestanddelen van op alcohol gebaseerde hand desinfecterende middelen microben inactiveren, waaronder 2019-nCoV.

Handgel en de werking ervan, wat wilt u weten?

  1. Wat is het nut van handgel?
  2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van handdesinfectiemiddelen?
  3. Hoe wordt handgel het meest effectief gebruikt?

1. Wat is het nut van handgel?

Ontsmettingsmiddelen zijn waardevol in de ziekenhuisomgeving om infecties en de overdracht van micro-organismen van patiënt op patiënt of van patiënt op arts te helpen voorkomen. Hoewel het wassen van je handen met zeepsop de meest ideale manier is om ziektekiemen te verwijderen, is het niet altijd een haalbare optie. In dergelijke gevallen zijn handgels de gemakkelijkste oplossing. Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangeeft, is handgel misschien wel het best toegankelijke middel om te voorkomen dat je ziek wordt en ziektekiemen verspreidt.

2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van handdesinfectiemiddelen?

Handdesinfecterende middelen op alcoholbasis, zoals CleanCo’ handgel, stopt de verspreiding van ziektekiemen en ziekteverwekkende microben. Ze bieden grote voordelen op de volgende manieren:

  • Bevat microbiële groei: Het is bewezen dat het gebruik van handdesinfecterende middelen op alcoholbasis de verspreiding van ziektekiemen, inclusief infectie veroorzakende microben stopt, waardoor de verspreiding van ziekten wordt gestopt.
  • Bevorder hygiëne en gezonde gewoonten: Regelmatige handdesinfectie bevordert een gevoel van persoonlijke hygiëne en zorgt voor gezonde gewoonten, zodat mensen die minder ziek worden minder ziek worden.
  • Minder verspilling van middelen: Op alcohol gebaseerde ontsmettingsmiddelen verdampen gemakkelijk en laten een zoete geur achter. Bij het gebruik van handgel is er geen extra water of tissuepapier nodig, waardoor verspilling wordt voorkomen.

3. Hoe wordt handgel het meest effectief gebruikt?

Correct gebruik van handgel is essentieel om ervoor te zorgen dat het werk van het ontsmettingsmiddel effectief wordt gedaan – het verwijderen van schadelijke microben. Om desinfectiemiddelen maximaal effectief te laten zijn, moet de volgende aanpak worden gevolgd:

  • Juiste hoeveelheid: Bij gebruik van handontsmettingsmiddelen moet het worden aangebracht om alle delen van de handen grondig te bedekken, inclusief vingernagels en de rug van de handen.
  • De juiste manier: Desinfectiemiddelen moeten grondig worden ingewreven, zodat er geen residu achterblijft en de oplossing volledig is verdampt.
  • Het juiste moment: Ontsmettingsmiddelen zijn bedoeld om ziektekiemen te doden, gebruik ze niet als uw handen bedekt zijn met vuil, stof, vet, enz. In dergelijke gevallen is het raadzaam om uw handen met zeep te wassen.

Door de basisprincipes van handhygiëne en gezonde gewoonten te volgen, kunnen we grotere uitdagingen overwinnen waarmee we geconfronteerd worden.

Desinfectiemiddelen zijn niet alleen effectief, maar ook een economische manier om de overdrachtsketen van bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers te doorbreken.

Laten we Covid-19 en andere virussen bestrijden door de keten van kiemoverdracht te doorbreken.

Voor verdere informatie neem contact met Persoonlijke-bescherming.nl op of neem een kijkje in ons aanbod hier beneden!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.

BEL DIRECT