Wegwerphandschoenen zijn erg handig omdat u een extra beschermlaagje toevoegt aan uw handen, zodat deze niet beschadigd raken door gevaarlijke stoffen. Het handige van wegwerp is dat u geen rekening hoeft te houden met het schoonmaken of hergebruiken ervan. Daarnaast is de veiligheid en hygiëne dus uitermate belangrijk. Echter zijn soms de strakke handschoenen lastig te gebruiken, hieronder een aantal stappen voor het gebruiken van wegwerphandschoenen.

Wegwerphandschoenen gebruiken:

Stap 1 – Controleer de handschoenmaat
Stap 2 – Verwijder alle sieraden
Stap 3 – Zorg ervoor dat de handen schoon zijn
Stap 4 – Begin met je dominante hand
Stap 5 – Pas indien nodig de handschoenen aan

Persoonlijke-bescherming.nl

  1. Gecertificeerd fabrikant
  2. Diverse desinfectiemiddelen
  3. Uitgebreid assortiment wegwerphandschoenen
  4. Zowel klein- als grootverpakkingen

Stap 1 – Controleer de handschoenmaat

Het is belangrijk dat de handschoenen die u aan gaat trekken de juiste maat hebben. De juiste maat betekent dat ze niet te strak zitten om te scheuren of te los zitten om eraf te vallen of de behendigheid te verminderen. Handschoenmaten verschillen per fabrikant, maar bij ons treft u diverse handschoenen aan, met verschillende kleuren. Bekijk ons assortiment wegwerphandschoenen voor meer informatie.

Stap 2 – Verwijder alle sieraden

Ringen met grote stenen en armbanden met sluitingen kunnen wegwerphandschoenen blijven haken, waardoor ze scheuren en breken. Verwijder ze voordat u de handschoenen aantrekt. Ook werkt dit makkelijker omdat de handschoen egaal om de hand heen trekt.

Stap 3 – Zorg ervoor dat de handen schoon zijn

Handschoenen is uw primaire bescherming, maar het is belangrijk dat uw handen ook schoon zijn om ervoor te zorgen dat in het geval van een scheur of gaatje, de onderliggende huid nog steeds schoon is om de verspreiding van infecties en bacteriën te minimaliseren.

Als je geen toegang hebt tot water en zeep, gebruik dan een antibacteriële handgel.

Zorg ervoor dat uw handen droog zijn voordat u de wegwerphandschoenen aantrekt.

Stap 4 – Begin met je dominante hand

Het is een goed idee om eerst uw dominante hand te bedekken, en u doet dit door uw niet-dominante hand te gebruiken om de handschoen aan de binnenkant van de manchet op te pakken. Schuif dan gewoon uw dominante hand naar binnen.

Onthoud dat het belangrijk is om alleen de binnenkant van de handschoen aan te raken om het risico op besmetting te verminderen en om deze handschoen alleen te passen als de andere op zijn plaats zit.

Herhaal met de andere handschoen.

Stap 5 – Pas indien nodig de handschoenen aan

Pas de handschoenen zorgvuldig aan zodat ze beter om de vingers passen en de hele hand bedekken. Trek niet te hard om scheuren te voorkomen en raak uw polshuid niet aan bij het aanpassen van de handschoenmanchet.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.

BEL DIRECT