Het coronavirus verstoorde het normale leven in de meeste landen, na het alarm voor de verspreiding van Covid-19 is het gebruik van desinfecterende handgel sterk toegenomen. Echter heeft een groot deel van de gebruikers geen idee welke handgel van goede kwaliteit is en vragen zij zich af hoe je de beste desinfecterende gel kunt kiezen.

De betrouwbare handgel moet over antibacteriële- en antivirus-eigenschappen beschikken. Het ontsmettingsmiddel moet tegelijkertijd de microben, virussen en kunnen bacteriën doden. Om een snel verspreidend virus als Covid-19 te bestrijden, moeten de handgel 70% alcohol bevatten.

Om besmettingen te vermeiden, raden artsen aan om zorgvuldig je handen met warm water en zeep te wassen of het regelmatig gebruiken van ontsmettingsmiddelen. Na het aanraken van een deurklink of het schudden van handen. De desinfecterende handgel is een perfect alternatief voor de efficiënte vermindering van pathogenen, als het coronavirus.

Wilt u voldoende beschermd zijn, adviseren wij om het product etiket te lezen. Controleer of het product behalve antibacterieel ook nog virus dodend is bij het kiezen van handgel.

 

Desinfecterende handgel, wat wilt u weten?

  1. Welk middel is het meest efficiënt voor het desinfecteren van handen?
  2. Gebruikersadvies bij het kiezen van een product:

 

1. Welk middel is het meest efficiënt voor het desinfecteren van handen?

De kwalitatieve handgel zorgt voor een effectieve vermindering van pathogenen, als het coronavirus. De belangrijkste kwaliteitsnorm van de desinfecterende handgel is de alcohol concentratie. Volgens de WHO is 70% de meest effectieve alcohol concentratie, voor desinfecterende middelen.

Naast alcohol bevatten de desinfecterende gels ook andere actieve stoffen. Deze actieve stoffen verlengen de werking van de gel met uren. Ook dienen de desinfectie handgels, middelen te bevatten die de huid tegen irritatie en droogheid beschermen. De meest efficiënte variant, voor die bescherming, is glycerine. Dit middel wordt ook door de WHO aanbevolen. In de aangeraden concentratie blijkt glycerine voldoende bescherming tegen huidirritatie te bieden.

De aroma van de handgel kan variëren, maar de meest geschikte is lavendelaroma. Naast een frisse geur, bezit dit aroma verzachtende eigenschappen. Dit kunnen we nu extra goed gebruiken in een wereld vol stress en spanning.

 

2. Gebruikersadvies bij het kiezen van een product:

1. Lees nauwkeurig de etiketten bij de aankoop van de producten. Daar moet uitdrukkelijk op vermeld staan, dat het product bestemd is voor het desinfecteren van de handen.

2. Op het etiket dient de informatie over de actieve alcohol concentratie, verplicht vermeld te worden. Dit moet ethylalcohol (gedenatureerde alcohol) zijn.

3. Tot slot dien je de verpakking goed te sluiten, omdat de alcohol in de desinfecterende producten zeer vluchtig is en gemakkelijk verdampt.

CleanCo is gespecialiseerd in betrouwbare desinfectiemiddelen. Het bijzondere aan onze handgel is dat het niet nodig is om eerst je handen te wassen. Dit ten opzichte van andere handgels. Hierdoor waarborgt u gemakkelijk optimale hygiëne van uzelf, uw klanten, en/of uw medewerkers.

 

Wij bieden handgel 60ml aan, maar ook handgel 500ml en handgel 5L. Voor verdere informatie neem contact met ons op of neem een kijkje in ons handgel aanbod hier beneden!

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.

BEL DIRECT