Desinfectiezuilen. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn ze onmisbaar geworden en vind je ze in vrijwel iedere publieke winkel. Met de desinfecterende zuil kan je direct bij binnenkomst handen veilig ontsmetten. Het is niet onredelijk dat je vaak ontsmettingszuilen aantreft bij de ingang van een winkel, school, zorgcentrum, kantoor, eetgelegenheid, station of luchthaven. Overweeg je een desinfectiezuil aan te schaffen voor je organisatie? Lees dan snel verder, want in dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over desinfectiezuilen.

Desinfectiezuilen, wat wil je weten?

 1. Wat is een desinfectiezuil?
 2. Waarom een desinfectiezuil?
 3. Voordelen van desinfectiezuilen
 4. Met of zonder sensor?
 5. De onderhoud

1. Wat is een desinfectiezuil?

Je hebt ze waarschijnlijk wel eens gezien, het zijn van de palen die handgel afgeven. Een desinfectiezuil is er om de handen van jou of klanten te desinfecteren. De zuil doet dit door desinfectiemiddel uit te spuwen. Er zijn verschillende soorten desinfectiezuilen. De beste desinfectiezuilen werken contactloos en automatisch.

2. Waarom een desinfectiezuil?

Desinfecterende dispensers zijn geschikt voor gebruik in alle openbare ruimtes en drukke gebouwen. Denk aan luchthavens, treinstations, gemeentehuizen, supermarkten, kantoren of kledingwinkels. Gebouwen waar hygiëne van cruciaal belang is, profiteren van contactloze desinfectiezuilen. Zoals winkels, kantoren, magazijnen, ziekenhuizen, tandheelkundige klinieken of medische instellingen. Desinfectiezuilen worden gebruikt om klanthygiëne voorop te stellen. Nu is de vraag, wat zijn de voordelen van de desinfectiezuil?

3. Voordelen van desinfectiezuilen

Een desinfectiezuil kent meerdere voordelen, een paar van deze voordelen zijn:

 • Makkelijk te installeren
 • Positieve stimulans voor klanttevredenheid en imago
 • Geen elektronische installatie nodig
 • Hygiënisch, veilig en gezond
 • Makkelijk te onderhouden
 • Navulbaar

4. Met of zonder sensor

De desinfectiezuil kan worden uitgerust met sensoren en handmatige bediening. Handmatige bediening kan een metalen hendel aan de voorkant omvatten of een plastic of metalen kap die naar de gebruiker moet worden getrokken. Het nadeel hiervan is handcontact. Hoewel de handen direct daarna worden ontsmet, geeft het toch een licht vies gevoel bij de gebruiker. De meeste mensen vinden desinfectiezuilen met sensoren comfortabeler. Het nadeel hiervan is dat de exacte afgiftetijd van de sanitizer niet bekend is, maar dit kan per type verschillen. Dit kan je ongeduldig maken en je handen gaan bewegen, wat tot een rommeltje kan leiden.

5. De onderhoud

Desinfectiepatronen zijn zeer eenvoudig te gebruiken en te onderhouden. De desinfectiestaaf is voorzien van een dispenser met een inhoud van 3,5 liter. De dispenser bevat minimaal 80% alcoholdesinfecterend middel en is N-genummerd. Elk gebruik, ongeveer 1 ml. Ontsmettingsmiddel afgegeven. Dat betekent dat ongeveer 5.000 klanten hun handen kunnen ontsmetten met 5 liter ontsmettingsmiddel. Is de dispenser leeg? Je kan het reservoir eenvoudig uit de kolom halen en bijvullen met vers desinfectiemiddel.

6. Desinfectiezuil bestellen bij Persoonlijkebescherming.nl!

Persoonlijkebescherming.nl biedt de desinfectiezuil van Dr. Drop aan. De desinfectiezuil van Dr.Drop is gemaakt van duurzaam, weersbestendig en roestvrij staal. De zuil is volledig mechanisch en ontworpen voor intensief en dagelijks gebruik. Hij heeft een inhoud van 3,5 liter en kan daarmee 3.500 mensen per tank voorzien van goede hygiëne!

Voor verdere informatie neem contact met Persoonlijke-bescherming.nl op of neem een kijkje in ons aanbod hier beneden!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.

BEL DIRECT