Incontinentie bed onderleggers gebruiken? Bed onderleggers zijn erg handig en voor mensen die last hebben van incontinentie zijn ze noodzakelijk voor de hygiëne. Lees in dit blog meer over wat incontinentie is, wat de voordelen van een incontinentie bed onderlegger zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Incontinentie bed onderleggers gebruiken, wat wil je weten?

 1. Wat is incontinentie?
 2. De voordelen van een incontinentie bed onderlegger
 3. De verschillende soorten matrasbeschermers
 4. Waar zijn incontinentie bed onderleggers voor bedoeld?
 5. Hoe gebruikt u een incontinentie bed onderlegger?

1. Wat is incontinentie?

Kinderen plassen vaak in hun bed en broek tot een bepaalde leeftijd. Toch gebeurt het vaker dan gedacht dat ook oudere kinderen of volwassenen last hebben van dit probleem. Ruim een miljoen Nederlanders hebben dagelijks te maken met incontinentie. We spreken van incontinentie als iemand minimaal twee keer per maand ongewild urine los laat. Urine wordt ongewild los gelaten als iemand bijvoorbeeld veel spanning ervaart, enthousiast is of juist ontspannen (zoals ’s nachts). Iemand die last heeft van incontinentie bezit mogelijk een stoornis die ervoor zorgt dat de spieren rondom de blaas niet goed meer functioneren. Het leren omgaan met incontinentie kan lastig zijn, een incontinentie bed onderlegger is een goede stap!

2. De voordelen van een incontinentie bed onderlegger

Incontinentie is erg vervelend om mee te maken. Een bed onderlegger of matrasbeschermer is echter uitermate handig en heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Optimale hygiëne
 • Gemakkelijk schoon te maken en op te ruimen
 • Bed aanzienlijk schoner
 • Hoge absorptie mogelijkheden
 • Extra veilig
 • Verminderd ongewenste geuren

Lees hier meer over de voordelen van incontinentie bed onderleggers.

3. De verschillende soorten bed onderleggers

Er zijn een aantal verschillende soorten bed onderleggers, denk bijvoorbeeld aan een wasbare incontinentie bed onderlegger is of een wegwerp onderlegger. Daarnaast zijn er bed onderleggers met of zonder inkopstroken. De voorkeur voor de verschillende opties is aan u zelf.

4. Waar zijn incontinentie bed onderleggers voor bedoeld?

De bed onderleggers beschermen de matras en het bed tegen urine- en/of ontlastingsverlies. Bij het verschonen van bedden, het behandelen van wonden of stomaverzorging. De onderlegger zorgt ervoor dat de matras niet nat of vuil wordt. Wasbare incontinentie bed onderleggers zijn geschikt voor mensen die langdurige zorg nodig hebben.

5. Hoe gebruikt u een incontinentie bed onderlegger?

Een incontinentie bed onderlegger is er om het bed te beschermen van ontlasting en urine, zodat er geen geuren en natte plekken over blijven. U kunt de bed onderlegger op of onder het laken leggen. Legt u het onder het laken, dan blijft het beter op zijn plek liggen. Aan de andere kant is het laken dan nat, mocht er wel wat gebeuren. Omdat het grote deel van mensen ervoor willen kiezen om hun matras te beschermen, leggen ze meestal de onderlegger onder het laken. Zo kan het beter vocht opnemen en is de werking dus ideaal! De onderlegger hoeft pas vervangen of verschoond worden als deze urine opgevangen heeft.

Voor verdere informatie neem contact met Persoonlijke-bescherming.nl op of neem een kijkje in ons aanbod hier beneden!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.

BEL DIRECT